Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Halálos fenyegetés a májnak

alkoholAz alkohol és a magas testtömeg együttese hatványozott kockázatot jelent a májbetegségek szempontjából – hangzott el a 2013-as Nemzetközi Májkongresszuson.

Dr. Daniele Prati és munkatársai mintegy 107 ezer hölgy adatain keresztül vizsgálták, miként befolyásolja a testtömeg és az alkoholfogyasztás a krónikus májbetegségek kialakulásának esélyét. Korábban ismert volt, hogy a két tényező külön-külön kockázatot hordoz, azonban ez a tanulmány az első, mely az együttes hatást célozta. A résztvevő hölgyeket testtömeg-index (BMI), és alkoholfogyasztási szokások (alacsony/magas) alapján osztották csoportokra, és ezek közül a legnagyobb májkockázat a magas-magas csoportban jelentkezett, ugyanis túlsúly esetén már kisebb mennyiségű bevitel is nagymértékben fokozta a károsodás esélyét. Szintén magas volt a kockázat a nem túlsúlyos, de sok alkoholt fogyasztók között. Mindazonáltal érdemes lenne újabb kutatásokat végezni, hogy meg lehessen határozni a biztonságosnak ítélt küszöbértéket mind az alkohol, mind a tömeg esetén.

 

Egy másik vizsgálat a májzsugor és a zsírmáj májrák kockázatára gyakorolt hatását taglalta. Megállapították, hogy az alkoholos májzsugorral szenvedők között kiemelt kockázatot jelent, amennyiben a máj zsíros elfajulása is jelen van. Ilyen zsírmáj alakulhat ki elhízottakban, vagy 2-es típusú cukorbetegség esetén. A májsejtes rák, becslések szerint a rosszindulatú daganatos betegségek 5,4 százalékát teszik ki, ami Európában évente mintegy 47 ezer halálesetet jelent.  Európában világviszonylatban legnagyobb az alkoholfogyasztás, a felnőttek egyhetede többet iszik naponta, mint az ajánlott mennyiség.

 

Forrás: vital.hu

 

chitosan kapszula super kalcium cink kapszula cordyceps kapszula
Chitosan kapszula Super kalcium Cink kapszula Cordyceps kapszula