Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Napi két csésze tea a prosztatarákot távol tartja

teaEgy friss kutatás szerint azokra a férfiakra, akik naponta legalább két csésze teát isznak, a prosztatadaganat több mint harmadával alacsonyabb kockázata leselkedik

A Maastrichti Egyetem a Cancer Causes Control szaklapban közzétett kutatásából az derül ki, hogy a rendszeres teafogyasztók esetében 37 százalékkal alacsonyabb a prosztatarák kockázata, mint azokban, akik hetente legfeljebb egyszer isznak teát.

prosztatarákA kávé azonban az eredmények szerint nem jár ilyen kedvező hatással. A korábbi kutatások ellentmondásos eredményeket hoztak a különböző italok a prosztatadaganat kockázatára gyakorolt hatásával kapcsolatban. A holland kutatók most 892 prosztatadaganattal diagnosztizált férfi étkezési és italfogyasztási szokásait hasonlították össze ugyanennyi egészséges férfiéval. Az alanyok az Egyesült Államokban élő férfiak voltak, ahol a kávé sokkal népszerűbb italnak számít. Az önkéntesek közül csupán minden ötödik ivott legalább napi egy csésze teát, míg a 60 százalékuk fogyasztott naponta legalább egy kávét.

Az eredmények azonban azt mutatták, hogy naponta legalább két csésze tea fogyasztása jelentős rákellenes hatással jár, ami a kávéról nem mondható el. A mostani kutatás nem vizsgálta, hogyan előzi meg a tea a prosztatadaganat kialakulását, de a korábbi kutatások arra utaltak, hogy a teában található polifenolok védelmet nyújtanak a szöveteknek és szerveknek a daganatos sejtek inváziójával szemben. Egy 2010-ben végzett kutatás azt mutatta, hogy azokban a nőkben, akik naponta egy csésze teát fogyasztanak, 10 százalékkal alacsonyabb a petefészekrák kialakulásának kockázata.

 

Forrás: hazipatika.com

 

Antilipid tea Slimming tea
Antilipid tea Slimming tea