Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Az omega-3 zsírsavak hatása a vérnyomásra

omega 3 zsírsavak - vérnyomásA Friedrich Schiller Egyetem és a Jénai Egyetem (Németország) munkatársai dekódolták az omega-3 zsírsavak vérnyomásra gyakorolt kedvező hatását.

Régóta ismert, hogy a hal része az egészséges étrendnek. A tengeri halételek a magas fehérjeszint mellett nagy mennyiségben tartalmaznak omega-3 telítetlen zsírsavakat, melyekről úgy tartjuk, hogy csökkentik a vérnyomást, erősítik az immunrendszert, segítik az idegrendszer és a keringési rendszer működését. Mindazonáltal ezen, jelenségek molekuláris alapja idáig nem volt ismert.

Dr. Stefan H. Heinemann professzor és munkatársai elsőként azonosították, hogy szervezetszinten és molekuláris szinten hogyan fejtik ki hatásukat az omega-3 zsírsavak. A Proceedings of the National Academy of Sciences oldalain közölt tanulmányban vázolták, hogy egy káliumcsatorna, az SLO1 jelenléte alapvető az omega-3 zsírsavak hatása szempontjából. Az egérkísérletek felfedték, hogy az ioncsatorna az ilyen vegyületek specifikus receptorának tekinthető, és annak aktiválása befolyásolja a szív- és érrendszer működését. Olyan genetikailag módosított egyedekben, melyekből a SLO1 hiányzott, az omega-3 vegyületek bevitele nem járt kedvező élettani hatással.

 

Forrás: betegszoba.hu

 

omega-3 kapszula veican kapszula
Omega-3 kapszula Veican kapszula