Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

A kávézacc egészséges antioxidánsok gazdag forrása

kávézaccSpanyol kutatók szerint étrendkiegészítők bio alapanyagaként szolgálhat a kávézacc, mivel egészséget védő antioxidánsok gazdag forrása.

Maga a kávé egészséges antioxidánsok gazdag forrása. A Pamplonában lévő Navarrai Egyetem kutatócsoportja Maria-Paz de Pena vezetésével azt próbálta kideríteni, hogy a különféle típusú kávék elkészítése során mennyi antioxidáns marad a kávézaccban.

Megvizsgálták a filteres főzőkben, az espresso gépekben, a francia dugattyús főzőkben és a kotyogókban készült kávék maradványait, és megállapították, hogy a bennük lévő fő hatóanyagok - a koffein, a klorogénsav és az őrlés során keletkező polimer, a melanoidin - négyszer-hétszer több antioxidánst tartalmaznak, mint az elkészített kávé. A legtöbb a filter, az espresso és a dugattyús főzőkből származó zaccban van, kevesebb a kotyogókban keletkezettben - olvasható az eurekalert tudományos hírportálon (www.eurekalert.org.)

A szakemberek megjegyzik, hogy ha ezeket az antioxidáns vegyületeket sikerül kivonni a zaccból, a maradék a továbbiakban felhasználható talajjavításra.

 

Forrás: MTI, biovonal.hu

 

cholican kapszula cink kapszula omega-3 kapszula inner beauty
Cholican kapszula Cink kapszula Omega-3 kapszula
Inner beauty