Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Hajlamos a depresszióra? Egy egyszerű vizsgálat kiderítheti!

depresszióAzok a fiatalok, akiknek a szűk családi körében előfordult bipoláris hangulatzavar, mérsékelt agyhullám-válasszal reagáltak az érzelmeket, főleg félelmet kifejező arcképekre - derül ki az ausztrál Új-Dél-Wales-i Egyetem friss tanulmányából.

A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a fiatalok agyában milyen mágneses rezonancia vizsgálattal kimutatható változás megy végbe, amikor boldog, félelemmel teli vagy nyugodt arcok képeit látják.

"Rendkívül ígéretes az eredmény, miszerint a bipoláris zavarral, küszködő hozzátartozókkal rendelkező egyének kevésbé intenzíven reagáltak" - mondta a kísérletet irányító Philip Mitchell. A csökkent mértékű reakció az agy azon régiójában volt mérhető, amely az érzelmi válaszokért felel - olvasható a Biological Psychiatry című szakfolyóiratban közzétett tanulmányban.

A bipoláris zavar, más néven mániás depresszió szélsőséges hangulatváltozásokkal jár. A kezelésstabilizáló gyógyszerekkel történik, amelyek segítségével a beteg állapota szinten tartható.

"Tudjuk, hogy elsősorban biológiai eredetű kórképről van szó, melyre erőteljesen hatnak a genetikai tényezők. Ugyanakkor a közvetlen kiváltó okok, feltérképezése még hátra van. A fokozott hajlammal élő emberek kockázatának felismerése kulcsszerepet játszhat a korai diagnózisban és kezelésben, boldog és teljes életet biztosítva ez által az érintetteknek" - mondta Mitchell.

"Eredményeink alapján a bipoláris zavar az érzelmek szabályozásának nehézségével függhet össze, és ez olyan dolog, amit feltétlenül tovább kell vizsgálnunk. Kiváló módszer került a kezünkbe ahhoz, hogy azonosítsuk a hajlam meglétét gyerekek és fiatal felnőttek esetében. Előfordulhat, hogy egyeseknél egyenesen megelőzhető a betegség kialakulása."

 

Forrás: hazipatika.com

 

Antilipid tea Lecitin tartalmú kalcium Ican kapszula Chi gép
Antilipid tea Lecitin tartalmú kalcium Ican kapszula Chi gép