Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Datolyaszilva, a tél legédesebb gyümölcse

datolyaszilvaGyakorlatilag, csak az elmúlt években lett népszerű nálunk az egyik legédesebb őszi-téli gyümölcs, a Sharon vagy más néven datolyaszilva, kákiszilva.

Ez a finomság igazi kedvenc lehet a hosszú, hideg téli hónapokban, de az egészségünkre gyakorolt hatása sem elhanyagolható! De honnan is ered pontosan és miért is fogyasszuk? Íme a válaszok! A kákiszilva Kelet-Ázsiából származik, de Dél-Koreában és Japánban is nagyon közkedvelt. Színe mély narancssárga, formája gyakorlatilag a paradicsoméhoz hasonló.

Finom, édes, lédús húsa szintén narancssárga és tele van a szervezetünk számára fontos vitaminokkal (B-és C-vitamin), valamint vassal és rostokkal.

A sharon, a sárgarépához és a sütőtökhöz hasonlóan kitűnő béta-karotin forrás. Íze nagyon hasonlít a sárgabarackéhoz, állaga inkább olyan, mint egy szilva. Akkor a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk, ugyanakkor remek párosítás lehet süteményekhez, fagylaltokhoz, vagy gyümölcsmártásként, esetleg lekvárként.

A legújabb kutatások szerint, pedig a datolyaszilva nemcsak nagyon finom, de remek szívvédő csodaszer is lehet, ha rendszeresen fogyasztjuk! Kutatások ugyanis kimutatták, hogy csökkenti a szívroham kockázatát.

 

Forrás: LifeMagazin, napidoktor.hu