Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Hány órát dolgozol egy nap? Ekkora az esélyed az infarktusra!

Krónikus stressz - infarktusEgy brit tanulmány rámutatott a közelmúltban arra, hogy egyáltalán nem alaptalan, ha időnként úgy érzed, halálra dolgozod magad...

Egy közelmúltban publikált brit tanulmány szerint annak, aki 11 óránál is többet dolgozik naponta, 67%-kal nagyobb az esélye arra, hogy valamilyen szív- és érrendszeri megbetegedés alakuljon ki nála, aminek hátterében a túlhajszoltság, a stressz, a kimerültség és a kikapcsolódás hiánya miatt megemelkedett vérnyomás áll.

A szíved bánja!

A kutatás 12 évig és 3 hónapig tartott, és 7.095 felnőtt mindennapjait kísérte figyelemmel. A vizsgálatban résztvevő 2.109 nő megközelítőleg 10 százaléka vallotta azt magáról, hogy naponta több mint 11 órát tölt munkával. A vizsgálat összes résztvevője közül 29-en vesztették életüket szív- és érrendszeri megbetegedés következtében, 163-an pedig nem végzetes infarktuson estek át.

Mi áll a háttérben?

Sajnos nemcsak a fokozott stressz járul hozzá ahhoz, hogy a szervezeted rettentő megterhelőnek érezze a munkával töltött hosszú órákat. Aki nyolc óránál tovább folgalatoskodik pénzkeresettel, elkerülhetetlenül elkövet néhány alapvető életmódbeli hibát. A rendszertelen és túl gyors táplálkozás, a mozgásszegény mindennapok szinte mindenkinél fennáll, aki csaknem fél napot dolgozik. Ezek - a stresszel karöltve - komoly kockázatot jelentenek mindannyiunk számára.

 

Forrás:elixironline.hu

 

További cikkeink:

Cholican kapszula

Fokhagymaolaj kapszula

Omega 3 kapszula