Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Öt tünet, amely jelzi, hogy szívroham közeleg

szívroham tüneteiEgy közismert amerikai komikus színésznő, Rosie O’Donnell nemrégiben szívrohamon esett át – az Amerikai Szív Társaság az ő esete kapcsán hívja fel a figyelmet a jellegzetes tünetekre.

A televíziós személyiség egy igen testes nőnek segített kiszállni az autójából, majd otthonába érve szúrást és fájdalmat érzett a karjaiban és mellkasában. Nem sokkal ezután émelyegni kezdett bőre, pedig nyirkossá, hideggé vált. Amint arról dr. Mary Ann McLughlin, a New York-i Mount Sinai Orvosi Központ munkatársa beszámolt, a fenti tünetek tipikus előjelei a nők szívrohamának, ezért, aki ilyet tapasztal, sürgősen forduljon orvoshoz. A szakember kifejtette, hogy szívroham esetén minden perc számít, hiszen minél tovább marad oxigén nélkül a szív, annál több károsodás éri a szívizomzatot. O’Donnell csupán másnap fordult orvoshoz, addigra szívkoszorúere olyan mértékben elzáródott, hogy szinte csoda, hogy túlélte a szívrohamát.

A szívroham akkor következik be, ha a véráram, amely oxigént szállít a szívizomba, valami miatt nagyon lecsökken vagy teljesen, elzáródik az útja. Noha az Egyesült Államokban a nők között ez a vezető halálok, a legtöbben még mindig félreértelmezik az előjeleit, ezért későn kerülnek kórházba. Az Amerikai Szív Társaság mindenki figyelmét felhívja arra, hogy a mellkasban érzett, percekig tartó kellemetlen nyomás, szúró érzés, az egyik, vagy mindkét karban, netán a háton, nyakon, állkapcson vagy gyomorban érzett fájdalom, illetve a légszomj, émelygés mind-mind figyelmeztető jelek lehetnek, ezért aki ezeket észleli magán, azonnal hívja a mentőket. Természetesen sokat tehetünk annak érdekében is, hogy a bajt megelőzzük: figyeljünk testsúlyunkra, rendszeresen ellenőriztessük koleszterinszintünket, és táplálkozzunk egészségesen.

 

Forrás: vital.hu

 

További cikkeink:

TÜSI- harmonizáló készülék ( vérnyomás regeneráló )

Kalcium por gyermekeknek

Cholican kapszula