Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Természetes szájbaktérium-ölő szert találtak

szájbaktériumokA kókuszolaj sikeresen támadja meg a fogszuvasodást, okozó baktériumokat, ezért fogápoló termékekben lehetne felhasználni - idézte brit kutatók megállapítását a BBC hírportálja.

kókuszolajAz írországi Athlone Technológiai Intézet kutatói a kókuszolaj, az olívaolaj és más növényi olajok hatását vizsgálták természetes állapotukban, valamint az emésztéshez hasonló enzimes kezelést követően.

Az olajokat Streptococcus baktériumtörzsek ellen vetették be, amelyek gyakori lakói a szájüregnek. A vizsgálat eredménye szerint csak az enzimmel módosított kókuszolajnak volt meg az a képessége, hogy megakadályozza a legtöbb baktériumtörzs szaporodását. A kókuszolaj többek között elpusztította a Streptococcus mutans baktériumot is, amely savtermelő baktériumként az egyik legfőbb okozója a fogszuvasodásnak.

Következő kísérleteikben arra keresnek választ a kutatók, hogy a módosított kókuszolaj molekuláris szinten miként lép kapcsolatba a Streptococcus baktériumokkal, illetve milyen más baktériumok ellen lehetne hatékonyan bevetni.

Mint Damien Brady kutatásvezető elmondta, a kókuszolaj a kémiai adalékok vonzó alternatívája lehet, mert már viszonylag kis koncentrációban kifejti antibakteriális hatását.

 

Forrás:MTI, origo.hu


További cikkeink:

TIENS fogkrém fodormenta ízesítéssel

Cordyceps kapszula