Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Egy szelet csoki = 1700 liter víz

csokoládéMegdöbbentő adatokkal figyelmeztet az édesvízkészletek apadásának, és a vízért folytatott háborúknak a veszélyére az AlertNet

Szakemberek kiszámolták, hogy ha például egy pohár tejet megiszunk, akkor virtuálisan elfogyasztottunk több mint 250 litert vízből is. Mert ahhoz, hogy tejünket ihassuk, a teljes agrár- és élelmiszertermelő láncban az említett mennyiséghez ennyi vizet is fel kellett használni.

édesvízkészletA szakértők természetesen megjegyzik, hogy például ez esetben nem a tejfogyasztásban kell keresni a bűnöst, hanem azokban, akik a víz növekvő szűkössége ellenére nem tesznek intézkedéseket a vízkészletek megőrzésére, a vízpazarlás megakadályozására, megfelelő vízügyi és vízgazdálkodási politikák kialakítására.

Az élelmiszerek virtuálisan nagy vízfelhasználásának korlátozására elsősorban a mezőgazdaságban kell lépéseket tenni. Az AlertNet egyebek között példálózik a tojással, amelyhez, míg eljut asztalunkra, darabonként 200 liternyi víz fogy el.

A feldolgozott élelmiszereknél is meglepő adatokat találunk: egy tízdekás csokoládé virtuális vízigénye 1700 liter, több mint 1200 liter egy adag pizzáé.

A gyapottermesztéssel kapcsolható össze egy farmernadrág 8 ezer literes vízfelhasználása, de ugyancsak a növénytermesztés vízigényével hozható összefüggésbe, hogy egyetlen liter bio üzemanyagért összesen 3500 litert kell ma vízből elfogyasztani.

 

Forrás: TisztaJövő,napidoktor.hu

 

További cikkeink:

Tiens ózonizátor