Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Reggelire egyen tojást, ha fogyni akar!

TojásrántottaA tojásból készült ételek nem véletlenül számítanak gyakori reggeli fogásnak. Egy kutatás kimutatta, hogy azok, akik tojást reggeliznek, kevésbé érzik éhesnek magukat, és kevesebbet is esznek ebédre.

Az Európai Elhízástudományi Kongresszuson bemutatott kísérletben egy héten át minden nap 20 egészséges ember fogyasztott két tojásból készült reggelit vagy egy tál müzlit. Ezután felcserélték a két csoportot. A kétfajta reggeli azonos kalóriatartalmú volt, és ugyanannyi fehérjét, szénhidrátot és zsírt tartalmazott. A büférendszerű ebéd előtt megkérdezték az alanyoktól, mennyire érzik magukat éhesnek, majd megfigyelték, mennyit ettek.

tojásKiderült, hogy a tojás fogyasztása után a résztvevők telítettebbnek érezték magukat, ami azt eredményezte, hogy kevesebbet ettek ebédre. A kísérlet végén végzett vérvizsgálat eltéréseket mutatott ki az étvágyért felelős hormonok szintjében. A tojásevőkben az éhségérzetért felelős grelin szintje alacsonyabb, a telítettségérzésért felelős PYY hormon szintje, pedig magasabb volt.

Általában a tojás magas fehérjetartalmával magyarázzák azt, hogy a tojás ilyen magas telítettségérzést okoz. A Louisianai Állami Egyetem kutatói szerint azonban mivel a kísérletben a müzli és a tojás ugyanannyi fehérjét tartalmazott, valószínűleg inkább a fehérje minősége számít.

A szakértők szerint a tojás azzal segíthet az elhízás elleni küzdelemben, hogy bár nem okoz csodálatos fogyást, segít nemet mondani, hogy a fogyókúrázók kitarthassanak előírt étrendjük mellett.

 

Forrás: vital.hu

 

További cikkeink:

CHI gép

Chitosan kapszula

Carb Blocker kapszula

Capsilite kapszula

TIENS teakeverék

Banting növényi tabletta és por

Fruktozán szirup ( frukto-oligoszacharid )