Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Tuti módszer a fogyásra

FogyókúraBár az amerikaiak állandóan a kalóriatáblázatok böngészésével vannak elfoglalva, az Egyesült Államokban háromszor több a túlsúlyos, mint a kalóriákkal nem sokat törődő franciáknál.

Ezek után felmerül a kérdés: van-e értelme külön feltüntetni az élelmiszereken a kalóriaszámot? Mivel Franciaországban az elhízottak aránya mindössze 12 százalék, úgy tűnik, nem sok. A mostani kutatás során a tudósok 300 francia, québeci (francia-kanadai) és amerikai fogyasztót kértek fel, hogy töltsenek ki egy, az élelmiszerek tápanyagtartalmáról és a napi ajánlott kalória bevitelről szóló kérdőívet.

A válaszolókat arra kérték, ne tippeljenek, inkább passzolják azokat a kérdéseket, amelyekre nem tudnak biztos választ. A kanadai Université Laval, a New York-i Cornell Egyetem és a francia Paul Bocuse Kutatóintézet szakértői az eredményeket összesítve rájöttek, hogy a francia résztvevők a kérdések 43 százalékára nem tudtak válaszolni. Ez az arány a kanadai válaszolók esetében 13, az amerikaiaknál, pedig mindössze 4 százalék volt.

A francia résztvevők 55 százaléka nem tudta megmondani hány százalékos zsírtartalommal rendelkezik a teljes tej. Québecben ezt a válaszolók 5, az Egyesült Államokban 4 százalék nem tudta. Hasonló volt a jó válaszok megoszlása a vajról, margarinról és növényi olajokról szóló kérdések esetében is. A telített és telítetlen zsírsavakkal, kapcsolatos ajánlásokkal a franciák 17 százaléka nem volt tisztában, szemben az amerikaiak 9 százalékával.

"Ez egyértelműen mutatja, hogy a franciák nem tulajdonítanak akkora jelentőséget az élelmiszerek tápanyag- és kalóriatartalmának. Az információ ugyanúgy megtalálható az élelmiszereken, de az emberek egyszerűen nem olvassák el" - nyilatkozta Maurice Doyon professzor, az Université Laval munkatársa.

Sajnos úgy tűnik, a széleskörű tájékoztatás nem csökkenti az elhízás esélyét, és nem nevel egészséges táplálkozásra. "Az emberek hajlamosak csak zsírként, szénhidrátként és kalóriaként gondolni az ételekre és nem figyelnek oda a kiegyensúlyozott, teljes értékű étkezésre, pedig ez messze fontosabb, mint a kalóriaszám" - tette hozzá a kutató. A kutatás részletes leírása a British Food Journal című szaklap legfrissebb számában olvasható.

 

Forrás: hazipatika.com

 

További cikkeink:

CHI gép

Chitosan kapszula

Carb Blocker kapszula

Capsilite kapszula

TIENS teakeverék

Banting növényi tabletta és por

Fruktozán szirup ( frukto-oligoszacharid )