Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Mire utalhat a szemremegés?

Parkinson-kórA tartósan fennálló szemremegés a Parkinson-kór korai jele lehet, és a szemgolyó mozgásának tesztelése segítheti a betegség megállapítását – vélik vizsgálataik alapján amerikai kutatók.

Az Archives of Neurology című szakfolyóiratban megjelent tanulmányhoz 112 Parkinson kóros páciens szemmozgás vizsgálatát végezték el, valamint az összehasonlításhoz hatvan egészséges emberét is. A feladatban részt vevő önkénteseknek számítógépes képernyőn kellett követniük egy tárgy mozgását.

Valamennyi Parkinson kórral élő embernél folyamatos szemremegést tapasztaltak, függetlenül attól, hogy szedtek-e gyógyszereket vagy sem. Szemremegésük megakadályozta őket abban, hogy a mozgó célpontot tekintetükkel stabilan követni tudják. Ugyanezt a problémát az egészségesnek vélt kontrollcsoportban csak két embernél figyelték meg – idézte a HealthDay című ismeretterjesztő portál.

George Gitchel kutatásvezető szerint eredményük azt mutatja, hogy egy, a szemgolyó mozgásának ellenőrzésére kidolgozandó teszt alkalmas lehetne a Parkinson-kór korai diagnózisára.

 

Forrás: MTI, vital.hu

 

További cikkeink:

Cholican kapszula

Omega 3 kapszula