Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Ismerjük fel az Alzheimer-kórt!

Alzheimer-kórA Newcastle-i Egyetem (Ausztrália) munkatársai egy új tesztet fejlesztettek ki, mely az eddigieknél olcsóbb eljárás, ráadásul korábbi stádiumban felismeri az Alzheimer-kórt.

Az Alzheimer-kór minél korábbi diagnózisa megnöveli annak valószínűségét, hogy a szellemi hanyatlás folyamatát lassítani lehessen, vagy meg lehessen állítani. A jelenleg alkalmazott képalkotó eljárások drágák, ráadásul csak kiterjedt károsodás esetén képesek felismerni a bajt.

Pablo Moscato és munkatársai olyan vérben kimutatható molekulákat (ún. markert) kerestek - és találtak-, melynek változásából lehetne következtetni a kórfolyamat elindulására, ily módon teret engedve a hatékonyabb gyógyszeres kezelésnek. A PLoS ONE, ingyenesen elérhető tudományos folyóiratban közölt elképzelésük szerint az általuk meghatározott fehérje alapszintjének meghatározása után 12 hónappal később ismételni a mérést. Amennyiben a két mérés közti különbség túl nagy, fel lehetne állítani az Alzheimer-kór diagnózisát, vagy legalábbis felvetni a gyanúját.

 

Forrás: napidoktor.hu

 

További cikkeink:

Chi gép

Lecitin tartalmú kalcium

Omega 3 kapszula

Cink kapszula

Kínai datolya (jujuba) kivonat