Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Tanácsok derék- és hátfájás ellen

DerékfájásA derék- és hátfájás igen gyakori probléma, tíz emberből körülbelül nyolcat érint élete során. A megfelelő óvintézkedések betartásával sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a fájdalmat.

A derék- és hátfájás ellen a legfontosabb a rendszeres testmozgás, és az izmok erősítése, ehhez a legideálisabb mozgásformák a séta, az úszás, vagy a biciklizés. A jóga szintén segíthet nyújtani és megerősíteni izmainkat, ezen kívül a tartásunkat is javítja. Ha valamilyen testmozgást végzünk, nagyon fontos, hogy melegítsünk be és az edzés utáni nyújtást sem szabad kihagyni.

Sokat számít, hogy min fekszünk és ülünk, illetve az is, hogyan. Fekvőhelyünk kemény legyen, és próbáljunk meg az oldalunkon aludni, ez ugyanis tehermentesíti a gerincet. Válasszunk olyan székeket és autóüléseket, amelyek megfelelően alátámasztják a gerinc ágyéki szakaszát. Változtassuk gyakran az ülőpozíciókat, és időnként álljunk fel, hogy átmozgassuk izmainkat.

Üljünk egyenesen, tartásunk ne legyen görbe. Ha állunk, próbáljuk meg egyenlően elosztani súlyunkat a két lábunk között. Ne hajoljunk előre anélkül, hogy kezünkkel segítenénk magunkat, és ne emelgessünk nehéz tárgyakat.

Viseljünk kényelmes, nem magas sarkú cipőt.

A túlsúly és az elhízás fokozhatja a hátfájást, ezért vigyázzunk súlyunkra.

Ahhoz, hogy izmaink és csontjaink erősek legyenek, szervezetünknek D-vitaminra és kalciumra van szüksége. Ezek a tápanyagok segítenek megelőzni a csontritkulást. Kalciumhoz legkönnyebben tejtermékekből, zöld leveles zöldségekből és narancsléből juthatunk. Szervezetünk saját maga is képes D-vitamint előállítani napfényből, ezen kívül a tejtermékek és más élelmiszerek is tartalmazzák.

Bár a kisebb hát- és derékfájdalmak általában maguktól elmúlnak, ha a fájdalom tartós vagy heves intenzitású, mindenképp keressünk fel egy orvost.

 

Forrás: vital.hu

 

További cikkeink:

Chi gép

TÜSI- harmonizáló készülék

Alakformáló masszázsövek

Magas tápértékű kalcium por

Kalcium töktermék porral oligoszachariddal és vitaminokkal