Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Új módszerrel a körömgomba ellen

körömgombaSzakemberek új fegyvert dolgoztak ki a körömgomba ellen. Az úgynevezett hideg lézeres kezelés segítségével állítólag hatékonyan lehet szembe szállni ezzel a makacs fertőzéssel, amely becslések szerint a lakosság 3-9 százalékát érinti.

A körmöket érintő gombás fertőzés leggyakrabban a lábujjakon jelentkezik; és nagyobb százalékban a férfiaknál, valamint az idősebbeknél fordul elő. A fertőzést apró gombaspórák okozzák, melyeknek kiváló táptalajt nyújtanak a befülledt edzőcipők és az izzadt lábak, a kockázatot, pedig tovább növelik a sérült körmök. A gomba egyre beljebb hatolva, a köröm elszíneződését vagy megvastagodását okozhatja, sőt idővel a fehérré, feketévé, sárgává vagy zölddé váló köröm akár el is válhat a lábujjtól. A körömágy és a környező bőrterület is könnyen megfertőződhet, ami súlyos esetben akár még a járásban is gátolhatja a beteget.

Jelenleg három bevett módszerrel szokták kezelni a gombás területet. Az egyik a gombásodás elleni kenőcs, a másik a gyógyszeres kezelés, a harmadik, pedig a körmök orvos által történő ecsetelése. Ezekkel a módszerekkel azonban gyakran igen hosszú idő alatt lehet csak eredményt elérni, és – főleg a gyógyszeres kezelés esetében – mellékhatásokkal is számolni kell.

Az új lézeres kezelés nagyjából 15 cm távolságból juttatja az energiasugarakat a lábujjkörömre, és az intenzív fény segítségével elpusztítja a gombás sejteket. A hideg lézeres eljárásnak köszönhetően mindez fájdalommentes, és semmiféle mellékhatással nem jár, ráadásul mindössze tíz percet vesz igénybe.

A Lábgyógyászok Arizonai Intézetének szakemberei most arra készülnek, hogy egy 27 héten át tartó kísérlet során nagyjából száz betegen fogják kipróbálni a lézeres kezelést, és megfigyelik, hogyan reagál minderre a köröm és a körömágy. A Southampton Egyetem lábgyógyásza, dr. Ivan Bristow nagyon ígéretesnek tartja az eddigi eredményeket, de úgy véli, még további, alaposabb vizsgálatokra van szükség az Egyesült Államokból átvett, új kezelés hatékonyságának bizonyításához.

 

Forrás: vital.hu

 

További cikkeink:

Cordyceps kapszula

Gyümölcs és zöldség tisztító készülék