Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Kenjünk fokhagymát a herpeszre

herpeszTóth Zsigmond természetgyógyász a herpesz természetes gyógymódokkal való kezeléséről beszélt a Csak csajok műsorában.

A herpesz általában az ajkak szélén, az orcákon illetve az orr környékén jelenik meg sűrűn egymás mellett elhelyezkedő, apró hólyagocskák formájában. Tünetei először bőrpír és viszkető érzés, majd ez égő, fájdalmas érzéssel párosul.

Főként betegség idején (láz, influenza, gyomorrontás, nőknél menstruáció, lelki problémák), az immunrendszer legyengülése esetén jelentkezik, de előfordul betegség nélkül is.

Az ajakherpesz önmagától is elmúlik, de a gyógyulás folyamata meggyorsítható kortikoszteroid tartalmú kenőcs használatával. Tóth Zsigmond természetgyógyász azonban számos egyéb szelíd gyógymódokat osztott meg velünk, amik szintén használhatnak a herpesz ellen.

„A fokhagyma a legjobb a herpeszre, csak senki nem használja, mert nagyon büdös.” - kezdi Tóth Zsigmond - „A fokhagyma illóolaj az egyik legjobb herpesz ellenes természetes szer. Rendszeresen kenni kell, esetleg ráragasztjuk egy tapasszal. Ezt ajánlom mindenkinek, aki komolyan küzd a herpesszel.”

A legelterjedtebb módszer a kristálysó vagy jobb híján a tiszta étkezési sóval történő kenegetés. Közkedveltsége és hatékonysága a só vírusülő hatásában és könnyű hozzáférhetőségében rejlik.

Teafaolaj

A természetes fertőtlenítőként ismeretes teafaolaj is segítheti a gyógyulást. Azonos mennyiségű olívaolajjal keverjük el a teafa olajat, majd az így kapott keverékkel naponta háromszor kenjük át a kezelendő bőrfelületet.

Olívaolaj

Az olívaolaj nemcsak a teafaolajjal és ecettel való elegyként lehet hatékony megoldás, hisz önmagában is segíthet a bőr regenerálásában.

Cink

Az immunerősítő hatású cink szedése is segíthet leküzdeni a betegséget. Az ajkak és a szájüreg felszínére is jótékony hatással bíró ásványi anyagból napi 15 milligrammot szedjünk a kívánt hatás érdekében.

Ecet

Az ecet vagy almaecet is eltüntetheti a herpeszt. Az ecetben mártott vattát naponta többször helyezd az érintett felületre és tartsd rajta pár pillanatig. Titka az ecetsavas kémhatásában rejlik, hisz a baktériumok és vírusok nem kedvelik ezt a közeget.

Citromfű

Frissítő megoldást nyújthat a citromfű, melyet hétköznapi használatra is bátran alkalmazzunk, hisz az olaj összetevői gátolják a vírusok szaporodását és erősödését. Jég: a legegyszerűbb módszerek egyike a jegelés. Az első tünetek jelentkezésével szoríts egy jégkockát a viszkető területre, mely elmulasztja a fájdalmat és a duzzanatot is, lejjebb viszi.

 

 

Forrás: A teljes cikk a napidoktor.hu oldalon.


További cikkeink:

Fokhagymaolaj kapszula

Cink kapszula