Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Rákot gyógyíthat a szőlőmag kivonat

szőlőmagA fej-nyaki daganatok kezeléséhez jelenthet segítséget a szőlőmag: egy amerikai kutatás szerint a magból készült kivonat képes elpusztítani a feji és a nyaki területen elburjánzott rákos laphámsejteket, úgy, hogy eközben az egészséges sejtek egyáltalán nem károsodnak.

„Ez egy meglehetősen nagy előrelépés a rákkutatásban. A rákos sejtek nagyon gyorsan növekednek és fejlődnek, ám mikor olyan környezetbe kerülnek, amely nem kedvező a számukra, ahol nem képesek a további növekedésre, akkor könnyel elhalnak” – magyarázta Dr. Rajesh Agarwal, a denveri Coloradói Egyetem Rákkutató Központjának tudományos munkatársa és a Skaggs Gyógyszerészeti Iskola professzora.

SzőlőmagokA szőlőmag kivonat éppen ilyen feltételeket teremt a rákos sejtek számára, amelyben nem képes a növekedésre. A Carcinogenesis című tudományos szaklapban publikált tanulmány eredményei szerint a kivonat miközben károsítja a rákos sejtek DNS-ét, egyben meg is gátolja a sejtek gyógyulásának lehetőségét. Ráadásul az egereken végzett kísérletek során semmiféle toxicitást nem lehetett kimutatni, hangsúlyozta a kutatás jelentőségét Agarwal.

A szakember elmondása szerint a rákos sejtek akkor támadhatók a leghatékonyabban, ha kiiktatják a védekező mechanizmusukat, így ugyanis nem lesznek képesek a regenerálódásra. Ugyanez azonban nem mondható el az egészséges sejtekről.

Csak az Egyesült Államok területén évente mintegy 12 ezer, míg világszerte több mint félmillió ember hal meg agy-, gége-, torok-, vagy nyelvrákban, tehát a fejet és a nyaki területeket érintő daganatos betegségekben.

 

Forrás: vital.hu

 

További cikkeink:

Cholican kapszula