Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Kapcsolat lehet a tejivás és a prosztatarák között

TejivásBár a tejfogyasztás fontosságát nem győzik hangsúlyozni a tudósok, egy nemrég megjelent tanulmányból kiderült, hogy a serdülőkorban fogyasztott tej mennyisége és a későbbi prosztatarák között összefüggés lehet.

Az Izlandi Egyetem kutatócsoportja Johanna E. Torfadottir vezetésével 8894 ember egészségi állapotát követte nyomon 24 évig. A megfigyelt személyek 1907 és 1935 között születtek, és Izland különböző területeiről származtak.

Az eredményekből kiderült, hogy a vizsgált időszak alatt 1123 férfi szenvedett kifejlett, valamint 371 személy előrehaladott prosztatarákban. A kutatók attól függően, hogy az emberek a tehéntej fogyasztás szempontjából milyen területen éltek, összefüggést fedeztek fel a rák megjelenésének kockázata szempontjából. Azoknál a férfiaknál ugyanis, akik 1920 előtt születtek és vidéken éltek – ahol több tejet tudtak fogyasztani – 64 százalékkal magasabb volt a prosztatarákos betegek aránya, mint a fővárosban élőknél.

A tanulmány adatai szerint főként a serdülőkori, napi tehéntejfogyasztás okozhat később betegséget. Ez a tanulmány azonban csak megfigyelésen alapult, és nem adott közvetlen ok-okozati magyarázatot.

D. Margel és N.E. Fleshner, a Toronto Egyetem kutatói azonban úgy vélik, hogy a tehéntejben lévő ösztrogén hormon valóban fokozhatja a prosztatarák kockázatát. Egy másik tanulmány eredményei, amelyet a Nutrition and Cancer folyóiratában publikáltak 2011-ben, azt mutatják, hogy a tehéntej 30 százalékkal növeli az úgynevezett LNCaP prosztatarákos sejtek növekedését.

 

Forrás: vital.hu

 

További cikkeink:

Sleeping natural tabletta

Kang-Li kapszula

Ican kapszula

Cink kapszula

Vér energia Körforgás Stimuláló Berendezés