Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Az életkor és a prosztatarák

ProsztatarákA közhiedelemmel ellentétben a 75 éven felülieket gyakrabban diagnosztizálják késői stádiumú, agresszívabb prosztatarákkal, következésképpen gyakrabban halnak bele a betegségbe, mint a fiatalabb férfiak - derül ki a Rochester Egyetem a Cancer online kiadásában megjelent elemzéséből.

A kutatás azért különösen aktuális, mert az utóbbi időben számos kétség támadt a prosztatarák szűrésével kapcsolatban. Az amerikai kormány egészségügyi szakbizottsága például bejelentette, nincs szükség az 50 éven felüli férfiak rendszeres prosztatarák szűrésére, mert az a jelen formájában nem ment életeket, esetenként szükségtelen szenvedéshez és túlkezeléshez vezet. Számos klinikai szakorvos nem értett egyet a javaslattal.

 

Bár a Rochester Egyetem kutatása nem közvetlenül a szűrővizsgálatra koncentrált, mégis kérdéseket vet fel a korai diagnosztizálás előnyeit illetően. A tanulmány vezető szerzője, Guan Wu elmondta, az az általános vélemény, különösen idősebb emberek esetében, hogy ha prosztatarákot mutatnak ki náluk, lassan fog növekedni, és halálukat valami más okozza. A szakember azt reméli, eredményeik felhívják a figyelmet arra, hogy az idősebb férfiak igenis magas arányban veszítik életüket prosztatarák következtében. Ennek, pedig jelentősége lehet, amikor a beteg és az orvos a kezelés előnyeit és hátrányait fontolgatja.

Guan Wu és munkatársai 464 918 prosztatarákkal diagnosztizált beteg adatait elemezték 1998 és 2007 között, amikor az orvosok még gyakran javasolták a PSA-teszt elvégzését. Az idősebb embereket általában kizárták a korai diagnosztizálás előnyeit vizsgáló klinikai kísérletekből, mert az volt általános vélekedés, hogy az idősebb férfiak esetében a rövidebb maradék élettartam miatt nem jár előnnyel a korai diagnózis. A kutató elismeri, hogy az általános egészségi állapot az életkornál nagyobb mértékben befolyásolja a várható élettartamot, a rákdiagnózist követően, és további kutatásokra lesz szükség a betegség kezelési módjait illetően az idősebb betegeknél.

 

Forrás: 50plusz.hu

 

További cikkeink:

Sleeping natural tabletta

Kang-Li kapszula

Ican kapszula

Cink kapszula