Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Reggel vagy este vegyük be a vérnyomáscsökkentőt?

vérnyomáscsökkentőkValamivel javítja a kontrollt a vérnyomás gyógyszerek esti szedése.

Valamivel hatékonyabban tudják szabályozni vérnyomásukat azok a népszerű vérnyomás gyógyszereket napi egyszeri rendszerességgel szedő betegek, akik napi adagjukat lefekvéskor veszik be - derült ki egy új kutatásból.

A kutatók 21 randomizált, kontrollált kísérletet elemeztek, amelyekben összesen 1993 elsődleges hipertóniás beteg vett részt. A vizsgálat azon a jól ismert jelenségen alapult, hogy a vérnyomás egy napi ciklus szerint, a cirkadián ritmust követve ingadozik. Az emberek többségénél, akik éjszaka alszanak és nappal aktívak, a vérnyomás korán reggel emelkedik meg.

A kutatást vezető Ping Zhao, a Sichaun Egyetem szakembere elmondta, hogy az orvosok csak annyit írnak a receptre, naponta egyszer, és nem veszik figyelembe az időzítést. Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a vérnyomás gyógyszerek reggeli bevétele a legkevésbé hatékony módszer. Teljes hatását így csak napközben fejtik ki, éjszaka és másnap reggel pedig alacsonyabb a hatékonyságuk. Ha viszont lefekvéskor veszik be a betegek a vérnyomás gyógyszert, a legnagyobb hatást éjszaka és reggel érik el. Ezeknek az eredményeknek a megerősítését azonban egyelőre nem támasztja alá szisztematikus elemzés.

A kutatók szerint az eredmény nagy jelentőséggel bír a magas vérnyomásban szenvedő betegek és az őket kezelő orvosok számára is. Az áttekintett kutatásokból azonban az nem derült ki, hogy a vérnyomás gyógyszerek esti szedése a stroke vagy a szívroham milyen reggeli kockázatával jár. Ennek kiderítéséhez további vizsgálatokra lesz szükség.

 

Forrás:  hazipatika.com

 

További cikkeink:

Omega 3 kapszula

Vérnyomásmérő készülék

Cholican kapszula

Veican kapszula

Spirulina kapszula

Magas tápértékű kalcium por

TIENS teakeverék