Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Miről árulkodik a füled?

akupunktúraCsupán a fül megtekintésével és tapintással képes felmérni az egészségi állapotodat egy hozzáértő szakember.

- A fülön végzett állapotfelmérés és terápia, hivatalos nevén Auriculo-terápia, sokkal komplexebb dolog, mint azt sokan gondolják. A szerv kezelésének története közel egyidős a hagyományos kínai orvosláséval – mondja Hartmann Ferenc természetgyógyász. – A füldiagnosztika, mint módszer kidolgozása mégsem csak a kínai orvosoknak köszönhető. Egy francia orvos, Nogier kezdte el feltérképezni népi megfigyelések alapján a fül és a test különböző részei közötti kapcsolatot. Az ő tollából jelent meg 1957-ben az első komoly nyugati írás e témában az egyik német akupunktúrás folyóiratban.

Súlyos bajt jelez?

- A fület több módon vizsgáljuk: megtekintéssel, tapintással, eszközzel és elektromos mérőműszerrel – folytatja Hartmann Ferenc. – Eszköz nélküli vizsgálatnál alaposan, de érzéssel tapogatjuk végig a fülkagylót, elváltozásokat keresve. Ezek kis kitüremkedések vagy beesett területek egyaránt lehetnek. A kitüremkedés legjobban a mozgásrendszer pontjainál, főképp a gerincnél érzékelhető. A fül szövetében látható-tapintható súlyos deformitás, mely új keletkezésű, és nem is baleset következménye, mindig negatív jelzés, például daganatos betegeknél gyakoribb.

- Több esetben keresőszondával vagy valamilyen nem túl hegyes eszközzel végezzük a vizsgálatot. Ilyenkor nem tapintjuk végig az összes pontot, hanem a beteg panaszai alapján nézzük meg a gyanús területeket.

– Említést érdemel még a vizsgálat egy viszonylag új módja, amikor elektromos mérőműszerrel vizsgálják meg a fülkagylót – mondja a természetgyógyász.

Nincs két egyforma

A kutatók szerint csupán a fülkagyló alakja alapján is megállapítható valakinek a személyazonossága, bár, talán az egyszerűbb alkalmazhatóság miatt, egyelőre inkább az ujjlenyomatot használják azonosításra. Ám ettől még tény marad, hogy minden fül egyedi.

 

Forrás Blikk Nők, pink.hu

 

További cikkeink:

Aculife készülék