Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Kiderült, hogyan képződnek a rák áttétei

ráksejtBrit tudósok feltárták, hogy a tumorsejtek miként képesek „kikönyökölni” maguknak a daganatból az utat, s ezáltal áttéteket képezni.

A felfedezés révén megelőzhetővé válik a metasztázisok kialakulása.

 

A brit Rákkutató Intézet munkatársai azt vizsgálták, hogy milyen vegyületek vesznek részt a sejtvándorlásban a rosszindulatú bőrrák, a melanoma esetében. Mint kiderítették, a tumorsejtek kétféle módon képesek vándorolni. Egyrészt éles „könyöküket” vetik be, hogy kiküzdjék magukat, másrészt a daganatok maguk is utat nyithatnak a tumorsejteknek. Mindkét esetben egy fehérjecsoport, a JAK-proteinek (Janus-kinázok) segítik a daganatos sejtek kiszabadulását, amelyek a mozgásukhoz szükséges „izomerőt” biztosítják – írja a BBC News.

A brit kutatásoknak köszönhetően új megvilágításba került az áttétképződés, s lehetővé válik a folyamat megakadályozása. „Kutatásaink azt bizonyítják, hogy gyógyszeresen megakadályozható az áttétképződés” – hangsúlyozta a vizsgálatokat irányító Chris Marshall professzor.

A másodlagos daganatok (metasztázisok) sokkal agresszívebbek a primer tumoroknál, és nehezebben reagálnak a terápiára. A daganatos halálozás 90 százaléka ezek számlájára írható.

A JAK-fehérjéket korábban már összefüggésbe hozták a leukémiával, és néhány gyógyszerkészítményt kifejlesztettek ellenük.

 

Forrás: MTI, vital.hu

 

További cikkeink:

Cholican kapszula

Ican kapszula

Spirulina kapszula

Lecitin tartalmú kalcium

TIENS teakeverék