Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Diétával visszafordítható a 2-es típusú cukorbetegség

cukorbetegségBrit kutatók olyan, alacsony kalóriatartalmú étrendet dolgoztak ki, amellyel nyolc hét alatt visszafordítható a 2-es típusú cukorbetegség – írja a BBC hírportálja.

A Newcastle Egyetem munkatársai a Diabetologia című szakfolyóiratban ismertették részletesen tanulmányukat, melybe tizenegy, 2-es típusú diabétesszel élő önkéntest vontak be, akiknél a megelőző négy éven belül diagnosztizálták a betegséget. A teszt során nyolc hétig csak diétás italt és keményítőt nem tartalmazó zöldségeket vehettek magukhoz a résztvevők, összesen napi 600 kalória energiatartalommal. A mérésekből kiderült, hogy már egy hét diétázás után visszatért a normálisra a résztvevők éhgyomri vércukorszintje, három hónap elteltével, pedig teljesen mentesek voltak a cukorbetegség tüneteitől. Mágneses rezonanciás vizsgálatok szerint hasnyálmirigyük zsírtartalma a nagyjából 8 százalékról lecsökkent a normálishoz közelebb lévő 6 százalékra, és a májuk esetében is hasonló volt a helyzet.

Roy Taylor kutatásvezető ugyanakkor nem javasolja a cukorbetegeknek, hogy saját szakállukra kezdjenek bele egy ilyen diétába. „Ezt az étrendet csak arra használtuk, hogy teszteljük az elképzelést, mely szerint a fogyással eltűnhet a diabétesz is” – magyarázta a professzor.

A 2-es típusú cukorbetegség többnyire felnőttkorban jelenik meg, oka az elhízás, a rosszul megválasztott étrend, illetve a mozgásszegény életmód. A betegségben a hasnyálmirigy inzulintermelése elégtelenné válik, ennek következtében a vérben megemelkedik a glükóz szintje.

 

Forrás: MTI

 

További cikkeink:

Digest tabletta

Banting növényi tabletta és por.

Cholican kapszula

Mai Por

Spirulina kapszula

Dupla cellulóz tabletta