Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Melyik jobb szappan vagy tusfürdő?

szappan vagy tusfürdőA szappan az emberiség legrégibb tisztálkodási szere, míg a tusfürdő a 19. század végén jelent meg. A különböző reklámkampányok eredményeképpen ma sokan a tusfürdő mellett voksolnak., pedig a szappan régebb óta használatos, és hatásosabb is.

Az igazi szappan vizes oldata lúgos, s mivel a bőr enyhén savas vegyhatású (pH), a reklámok éveken keresztül lebeszéltek mindenkit a szappanos mosakodásról. Pedig a szappan nem rosszabb, mint a tusfürdő…

 

A szappan szárít vagy sem?

A szappan kizárólag akkor van szárító hatással a bőrödre, ha sokáig nem mosod le. Általánosságban elmondható, hogy a víz jobban szárít, mint a szappan.

 

Miért jó a szappan?

Szennyezett környezetben élünk, a víz önmagában nem tisztít kellően. A szappan, mint enyhe bőrradír, a zsíros piszoktól és az elszarusodott hámsejtektől is megszabadítja a bőrt, s így az üdébbé, frissebbé válik. A bőr hámrétege folyton cserélődik. Az elhalt részeket legjobban szappannal lehet eltávolítani. Az enyhén lúgos szappan, mivel szaruoldó, bőrpuhító hatású, segíti a bőr természetes működését, öntisztulását.

 

Mi a helyzet a tusfürdőkkel?

Elősegítik a szaruréteg megvastagodását, ami tartós használat esetén húzó, feszes érzést ad a bőrödnek. A bőrt a szappanhoz hasonlóan valamelyest szárítják, de a hámréteg mélyebb részeiből is eltávolítják a zsírt, így nagyobb mértékben szárítanak. Ami a tusfürdő mellett szól, az-az, hogy használata közben kevésbé ázik fel bőröd, ugyanis csak kis mértékben módosul annak hidrolipid köpenye.

A legjobb megoldás felváltva használni szappant és tusfürdőt. Természetesen olyan tusfürdőt kell választani, aminek az összetétele 100%-osan növényi.

 

Forrás: andio.hu, eletforma.hu