Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Szódabikarbóna az univerzális tisztítószer

szódabikarbónaA szódabikarbóna, azaz nátrium-hidrogén-karbonát igazi csodaszer. Szuperereje abban rejlik, hogy amellett, hogy akár savas, akár lúgos anyaggal érintkezik, semlegesíti annak pH értékét, ami konyhanyelven azt jelenti, hogy nagyon jó tisztító és szagsemlegesítő.

Ezek miatt a tulajdonságok miatt számos tisztítószer helyett használhatjuk otthonunkban, ami nem csak pénztárca-, de környezetbarát megoldás is, hiszen manapság óriási probléma, hogy rengeteg vegyi anyagot engedünk a csatornákba, mellyel természetes vizeinket szennyezzük.

Tisztítószerként az alábbi módokon alkalmazhatjuk: nedves szivacsra szórva súrolószerként természetes, és biztonságos módja a csempe, kád, WC, egyéb bármilyen vízkövesedésre hajlamos felület, vagy akár mikrohullámú sütő tisztításának. Tökéletes olajos, zsíros foltok ruhákból való kiszedésére, így nagyon hatásos műhelyben használt ruhadarabok, sportfelszerelés, vagy semleges pH-ja miatt textilpelenkák tisztává varázsolására is.

 

Íme, néhány tipp testünk természetes módon való ápolásához is! Szagsemlegesítő hatása miatt alkalmazható szájápolás terén vagy dezodorálásra, zsír- és olajoldó hatása miatt tisztává és fényessé teszi a hajat, fürdősóként alkalmazva eltávolítja az izzadságot, puhává és mattá teszi a bőrt. Egyéb testünkre gyakorolt jótékony hatása, hogy gyógyszer helyett természetes savlekötő, valamint rovarcsípések kellemetlen hatásainak enyhítésére is alkalmas.

Könnyen beszerezhető, olcsó, sok felhasználási módja van, mindemellett környezetkímélő is; valóban csodaszer!

Még egy jó tulajdonságát ismerem. Egy rész szódabikarbóna, egy rész ecet, vízzel felönteni és a lefolyóba önteni. Egy óra használat után meleg vízzel leönteni. Feloldja a lefolyó zsíros, stb., szennyeződéseit.

 

Forrás: mentatrend.hu