Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

A zöld teában a rákellenes hatóanyag

zöld tea EGCGA zöld tea egyik hatóanyaga gátolja a hasnyálmirigy daganatos sejtjeinek anyagcseréjét, ami megmagyarázza, hogyan csökkenti az ital a rák kockázatát, és hogyan lassítja az előrehaladását, egy friss amerikai kutatás szerint.

A Metabolomics szakfolyóiratban megjelent kutatásban az epigallokatekin-gallát (EGCG) nevű vegyületet, a zöld tea egyik hatóanyagát vizsgálták.

Kiderült, hogy az EGCG úgy változtatja meg a hasnyálmirigy-daganatos sejtek anyagcseréjét, hogy elnyomja a laktát-dehidrogenáz A (LDHA), a rák metabolizmusában létfontosságú enzim kifejeződését.

 

Korábban már számos kutatás kimutatta, hogy a zöld tea és a zöld tea kivonatai hatékony kezelésként használhatók a rák és más betegségek ellen is. Egy 2012-ben megjelent kutatás szerint például a zöld tea fogyasztása nőkben csökkenti az emésztő-szervrendszeri daganatok kialakulását, egy másik kutatás, pedig azt mutatta, hogy az intravénásan közvetlenül a daganatokba beadott EGCG a daganatok kétharmadát egy hónapon belül összezsugorította, vagy eltüntette.

 

A Los Angeles-i Biomedikai Kutatóintézet kutatóinak Dr. Wai-Nang Lee által vezetett friss kutatása előtt azonban nem volt egyértelmű, hogyan csökkenti a zöld tea és kivonatai a rák kockázatát, és hogyan lassítják a daganatos sejtek növekedését – adta hírül a MediPress.

 

Kimutatták, hogy az EGCG az anyagcsere-áramlást akadályozza a daganatos sejtekben, hasonlóan az oxamáthoz, a közismert LDHA gátlóhoz. A kutatók arról számoltak be, hogy az EGCG és az oxamát egyaránt az LDHA aktivitásának elfojtása révén csökkenti a rák kockázatát, ami pedig a metabolikus működést gátolja a daganatos sejtekben.

 

Forrás: otvenentul.hu

 

Antilipid tea Slimming tea
Antilipid tea Slimming tea