Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Reggelizés a fogyás titka

reggelizés fogyásAzoknál, akik reggeliznek gyorsabb a kalóriaégetés, lefogyhatunk tőle. Akik délelőtt koplalnak, kevesebb kalóriát égetnek el, mint akik reggeliznek és reggeltől aktívak.

Azok az emberek, akik reggeliznek, gyorsabban égetik a kalóriákat, és jobban tudják szabályozni a vércukorszintjüket (kevésbé ingadozik ez náluk), mint azok, akik koplalnak - ezt egy friss tanulmány mutatta ki, amelyet a brit Daily Mail idéz.

A kutatók azt tesztelték, hogy két módszer közül melyik a hatékonyabb a szervezet energiaegyensúlya szempontjából. A rendszeres reggelizőket és a délelőtt koplalókat hasonlították össze.

A nagy-britanniai Bath-i Egyetem kutatásában 21 és 60 év közötti személyeket vizsgáltak meg. Őket véletlenszerűen sorolták be a hat héten keresztül rendszeresen "reggeliző" vagy "koplaló" csoportba.

A koplalók semmit nem ettek délig, míg a reggelizők 700 kalóriát vihettek be a szervezetükbe délelőtt tizenegyig. Ám az utóbbiaknak még egy szabályt előírtak: ébredésük után legkésőbb két órával minimum 350 kalóriát kellett elfogyasztaniuk.

A közhiedelemmel ellentétben a kutatók azt tapasztalták, hogy akik reggeliztek, azoknak az anyagcseréjét nem nagyon befolyásolta az, ha snacket ettek vagy ilyen-olyan adagokat fogyasztottak. Ugyanakkor inkább energiát adtak le, főleg reggelizés után. Körülbelül 442 kalóriától szabadultak meg azáltal, hogy aktívak voltak.

Ahogy telt a nap, a reggelizők vércukorszintje is szabályozottabb volt, mint azoké, akik koplaltak. A kutatást Dr. James Betts, a Bath-i Egyetem munkatársa vezette. Vizsgálati eredményeiket az American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban közölték a táplálkozástudománnyal foglalkozó brit specialisták.

"A kutatás legfőbb eredménye, hogy kimutattuk: a reggelizők több kalóriát égetnek el" - magyarázta Dr Betts. Ennek nem az-az oka, hogy nem ettek snackeket, rágcsálnivalókat, és nem is a felfokozott anyagcseréjük okozta ezt, hanem az, hogy többet mozogtak.

Már csak aközben is többet mozogtak, hogy reggeliztek, és az aktivitásnak eleve sok előnye van. A kutatók a vizsgálat elvégzésekor nem adtak tanácsot a résztvevőknek, hogy mit egyenek, és abba sem szóltak bele, hogy a nap többi részében mennyit és mikor esznek - tette hozzá Dr. Betts.

 

Forrás: hazipatika.com

 

chitosan kapszula carb blocker chi gép inner wellness
Chitosan kapszula Carb Blocker Chi gép Inner Wellness