Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Öregedés ellen új eljárások

öregedés ellenÚj eljárások kerültek napvilágra az öregedés elleni harcban. Az igény megteremtette a piacot, így ma már számos termék, cég, szélhámos vagy éppen orvos ígéri, hogy képes megállítani az öregedést. A következőkben – a MediPress információi segítségével – azokat a kutatási eredményeket gyűjtöttük össze, amelyek a legbizarrabb megoldásokat kínálják a múló idő megállítására vagy éppen visszafordítására.

 

Sperma, az új csodaszer

A spermában található, spermidinnek nevezett vegyület lehet az egyik fegyver az öregedés ellen, az ausztriai Graz Egyetem kutatói szerint.

2009-ben fedezték fel, hogy a spermidinek lassítják az öregedési folyamatot, és növelik az élettartamot élesztőgombák, legyek, giliszták és egerek esetében, az emberi vér sejtjeit, pedig megvédik a károsodással szemben.

A kutatók rámutattak arra, hogy a sejtek öregedése az úgynevezett autofágia „meghibásodása” miatt következik be. Ez az a folyamat, amikor a szervezet a sérült sejteket, vagy sejttöredékeket újrahasznosítja. Ebben a legtöbbször a fehérvérsejtek vállalnak szerepet.

Ezen felül megállapították, hogy a spermidinkoncentrátum az idő előrehaladtával csökken. Rájöttek, hogy spermidinnel számos öregedéssel kapcsolatos folyamatot meg lehet szüntetni, valamint csökkenteni a szabad gyököket, és így növelni az élettartamot.

A gyümölcslegyekkel folytatott kísérletekben kiderült, hogy a kezelt rovarok 30 százalékkal hosszabb ideig élnek, mint azok, amelyek nem kaptak kezelést. A gilisztáknál egy új megközelítést alkalmazva ez az arány 15 százalék lett. A kutató, Tobias Eisenberg szerint ez a „gerontológia szent grálja”.

 

Fiatalodjunk csokival

Egy új technológia segítségével cambridge-i kutatók olyan csokoládét fejlesztenek ki, amelynek fogyasztása lassítja a bőr öregedését.

A különleges csokoládé titka a fokozottabban felszívódó csokoládé-flavonokban (olyan molekulák, amelyek javítják a bőr oxigénellátását) rejlik, amit az úgynevezett Lycotec eljárással értek el. A módszer után a módosított összetevőket tartalmazó új édességet a szakemberek Coco-Lycosome-nak nevezték el, amelyből ráadásul 20-szor több flavon szívódik fel a szervezetünkben, mint a normális csokoládékból. A fokozott hatásnak köszönhetően a fiatalodni vágyóknak az elhízástól sem kell tartaniuk: egy kis darabka pontosan kéttáblányi normál csokoládé flavon felszívódásának felel meg. Ezzel a tudományos áttöréssel a kutatók elérték, hogy a csokoládé öregedésgátló csodaszerré alakuljon át.

– Két tábla csokoládé napi ajánlott fogyasztása valószínűleg jó hír lehet a csokoládéimádóknak, bár nem mindenki szeret ilyen sokat enni belőle – mondta dr. Ivan Petyajev, a Lycotec alapítója. – Most mindenki élvezheti a csokoládé flavonok előnyeit, anélkül, hogy veszélyeztetné egészségét.

 

Melltartó a bőr alá

Három brit nő forradalmian új műtéti eljárásnak vetette alá magát, melynek során a bőrük alá egy melltartóként funkcionáló szilikonformát ültettek be. A 45 perces műtétekre a London’s Guy’s és St Thomas’ Kórházban került sor Jian Farhadi professzor vezetésével, a költsége, pedig nagyjából 375 000 forinttal volt drágább, mint egy hagyományos mellimplantátum-beültetésnek.

Megereszkedett mellek esetében hagyományosan mellfelvarrást szoktak alkalmazni, melynek során a páciens melle alól vagy a mellbimbót körülvevő sötétebb bőrszövetből eltávolítják a felesleges bőrt. Ezáltal a bőr feszesebbé válik, a mellbimbó magasabbra kerül, és összességében merevebben áll a mell, mint korábban. Ezek a műtétek általában 2-3 óráig tartanak, és utána nagyjából négy hét a felépülés időszaka. Az új eljárás ennél jóval gyorsabb, és a felépülés is rövidebb ideig tart, ám szakemberek egy része szerint nem biztos, hogy mindenkinél ugyanannyira hatásos lesz.

 

Forrás: otvenentul.hu