Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Pörgesd fel az anyagcseréd!

anyagcsere gyorsításaHa az anyagcserédet felpörgeted, rögtön könnyebbnek érzed majd magad, meglátszik a bőrödön és a hangulatodon is! Ehhez először is az kell, hogy mozgékonnyá válj. Ülünk a buszon, az irodában, a kávézóban, a színházban, olvasás vagy tévénézés közben. Ez nem túl sok- ahhoz képest, hogy ősanyáink egész nap szinte le sem ültek. Emiatt a test fordulatszáma sem magas, és ez kihat az anyagcserére is.

A mozgáshiány mellett az étrend is befolyásolja, milyen a szervezet ritmusa. Ráadásul, ha az anyagcseréd lassú, a nyirokkeringés is lassú lesz, így helyi szinten sem gondoskodik a test az elszállításukról. Ilyenkor az élelmiszerrel elfogyasztott méreganyagok is lassan ürülnek, megrekednek a zsírszövetben, és kész a narancsbőr!

Csak egy elhatározás kell, hogy ennek véget vess. Egészségesebb leszel, amit a tested meghál majd, és kedved is jobb lesz.

 

Mozgás, mozgás!

Az anyagcsere lelassulása legfőképpen a mozgásszegény életmódnak tudható be. Ha ezen változtatni szeretnél, bármilyen mozgásforma megteszi, a lényeg, hogy tornázz legalább hetente két alkalommal. A legjobb, ha valamilyen dinamikus, ritmikus mozgást (kardiomozgás) választasz, például kocogás vagy úszás. Emellett sok minden más is a rendelkezésedre áll, hogy fokozd a vérkeringést és ez által az anyagcserédet. Ne használd a liftet és a mozgólépcsőt, menj fel inkább lépcsőn. Tarts óránként szünetet, ha ülőmunkát végzel: állj fel a számítógép mellől, és a kávészünetet inkább egy kis sétára használd, semmint hogy emailezgetsz vagy játszol a komputeren. Sétálj, amikor csak lehet: szállj le a buszról egy megállóval korábban és gyalogolj haza, vagy válassz egy új sétaútvonalat a buszhoz. Ne menj mindenhová kocsival- ilyen jó időben fel sem tűnik majd a távolság.

 

Vigyázat, csíp!

Régóta használják a kozmetikában a csípős paprika erős ízéért felelős kapszaicint. Erős vérbőséget okoz, ezért nagyon hatásos anyagcsere pörgető. A kapszaicint tartalmazó masszázskrém fokozza a vérkeringést, és beindítja a méregtelenítést.

 

Indítsd be az emésztésedet!

A napot ne kávéval kezdd, hanem egy kis citromos vízzel. Ez majd felébreszti a gyomrodat és beindítja az emésztésedet.

 

Masszázs házilag

Szerezz be egy természetes anyagú sörtékkel ellátott, puha kefét. Zuhanyzás előtt kis, körkörös mozdulatokkal masszírozd át az egész tested. Alulról haladj felfelé, illetve kívülről befelé. Kezdd a lábfejeknél, haladj végig a lábon, ezután következzen a fenék, majd egymás után a karok, a hát és a has. Ne siesd el, ú addig csináld, amíg bőröd enyhén rózsaszín nem lesz. Ezután jöhet a zuhany. Ha nincs időd az egészre, akkor csak a combodat és a fenekedet masszírozd át, a térdektől felfelé.

 

Frissítő illatok

Az illatok a testedre és a lelkedre is hatnak. Használhatod őket aromalámpába, így frissebb leszel, nehezebb az ellustulás. De teheted őket ún. bázisolajba, és használhatod testápolóként a combodra és fenekedre. Csipkedő, ütögető mozdulatokkal vidd fel, úgy még hatásosabb. A leginkább élénkítő olajak a fahéj-, a menta-, a gyömbér és a citromfűolaj.

 

A váltózuhany is beválik

A vérkeringés fokozásának egyik legjobb és legegyszerűbb módszere. Nemcsak narancsbőr ellen hatásos, hanem fel is ébreszt. Miután befejezted a tisztálkodást, váltogasd a hideg és meleg vizet, és irányítsd a narancsbőrös területekre. Egyetlen szabály van: mindig hideg vízzel fejezd be.

 

Forrás: otvenetul.hu