Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Újabb eljárás a magas vérnyomás csökkentésére

aerobik magas vérnyomás csökkentéseA meleg vízben végzett mozgás radikális új gyógymód lehet a magas vérnyomás ellen. A meleg vízi aerobik több ezer olyan betegnek is enyhülést nyújthat, akik nem reagálnak a gyógyszerekre egy legújabb kutatás szerint.

Az International Journal of Cardiology szakfolyóiratban megjelent kutatásban olyan betegek tornáztak hetente háromszor 32 Celsius fokos vízben, akiknek vérnyomása három különböző gyógyszer kipróbálása ellenére is magas maradt. A kísérletben az alanyok vérnyomásértékei, amelyek addig a gyógyszerek hatására nem csökkentek, a vízi aerobik következtében jelentős mértékben mérséklődtek. A szakértők azonban hangsúlyozzák, hogy a víz hőmérséklete jelentős szerepet játszhat a kezelés hatékonyságában, mert a korábbi kutatások, amelyek a 27 Celsius fokos vízben végzett vízi aerobik hatásait vizsgálták, nem mutattak ki hasonló előnyt a magas vérnyomásra nézve.

A rendszeres testmozgás közismerten az egyik legjobb módja a vérnyomás csökkentésének. A legtöbb idős, elhízott vagy ízületi gyulladásos ember azonban nehezen tud tornázni, mert ettől még több terhelés nehezedik az izmaikra és az ízületeikre. A vízben végzett mozgást ezért régóta hasznos alternatívának tartják. A most publikált új kutatás állapította meg azonban először azt, hogy minél melegebb a víz, annál jobb.

A Sao Pauló-i Egyetem orvosai 32 makacs magas vérnyomásban szenvedő férfit és nőt kértek fel kísérletükhöz, akiknek állapota legalább öt éve nem javult gyógyszerek hatására sem. A csoport felét arra kérték, hogy folytassa megszokott edzésprogramját, a másik felét, pedig arra, hogy hetente háromszor vegyen részt egyórás vízi aerobik edzésen. A kísérlet alatt a résztvevők végig szedték a vérnyomásgyógyszereiket. Az eredmények azt mutatták, hogy a kutatás 12 hete alatt a meleg vizes aerobik csoportban a vérnyomásértékek átlagosan 36 Hgmm/12 Hgmm-rel csökkentek. A kutatók elmondták, hogy már 5 Hgmm/2 Hgmm vérnyomáscsökkenés is akár 14 százalékkal csökkentheti a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Annak a csoportnak a tagjai azonban, akik nem edzettek vízben, vérnyomásértékeik emelkedését tapasztalták.

 

Forrás: vital.hu

 

vérnyomás regeneráló antilipid tea fokhagymaolaj kapszula omega-3 kapszula
Vérnyomás regeneráló Antilipid tea Fokhagymaolaj kapszula Omega-3 kapszula