Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Tévhitek a koleszterinről és remények a visszafordítható érelmeszesedésről.

Az érelmeszesedés Magyarországon egyes felmérések szerint a lakosság 72 százalékát érinti, s évente 15 ezer viszonylag fiatal, 45–60 év közötti ember haláláért felelős - hallhattuk nemrégiben dr. Horváth István orvos-biológus professzortól, aki a Viruló Kert egyesület meghívására jött a megyeszékhelyre, hogy némileg eloszlassa a koleszterinnel kapcsolatos tévhiteket, s hogy az érelmeszesedést - meggyőződése szerint - megelőző, sőt visszafordító találmányáról szóljon.

Arról az antigénről, amit évtizedekig tartó kutatások árán lelt meg, s ami most a világon egyedül neki van a birtokában, az előállítás módjával egyetemben.

OSTOBASÁGOK

A történelmi Zala megyéből, Káptalanfáról származó szakember elöljáróban leszögezte, a közkeletű tévhittel ellentétben a koleszterin döntő többségét nem az „egészségtelen” élelmiszerekkel vesszük magunkhoz, hanem annak 90 vagy akár 100 százalékát a szervezetünk termeli. Annak sincs értelme, hogy jó (HDL) és rossz (LDL) koleszterinről beszéljünk, pusztán arról van szó, hogy előbbit a szervezet közvetlenül fel tudja dolgozni, utóbbit pedig csak némi átalakítást követően. Amúgy a HDL és az LDL egyaránt lipoprotein, s előbbiben 5, utóbbiban 5–10 százalék koleszterin található.

- Temérdek ostobaságot terjesztenek a koleszterinnel kapcsolatban, Amerikában egész reklámhisztéria kapcsolódott hozzá - meséli a professzor. – Amikor meghívott kutatóként dolgoztam a tengerentúlon, tapasztalhattam, hogy még az ásványvizet is „koleszterinmentesként” reklámozták, sőt, a felkapott fodrászatokban ugyancsak koleszterinmentes hajlakkot kértek a hölgyek...

ÉRZÉKENYSÉG

- Nálunk is azt sulykolták az emberek agyába, hogy veszélyes tojást, szalonnát fogyasztani - hangsúlyozza az előadó.

- Pedig ez nem igaz! - folytatja. - A táplálkozás mindössze 5-6 százalékban befolyásolja a koleszterin- szintet, arról nem is szólva, hogy minden a mértéken és az egyéni érzékenységen múlik. Az is tévhit, hogy a koleszterin káros, hiszen a szervezetünk nélkülözhetetlen alkotóeleme. Létének köszönhetjük egyebek közt a szex hormonokat, az emésztéshez nélkülözhetetlen epesavat, továbbá az ásványi anyagokat a megfelelő helyekre irányító hormonokat szintúgy.

TÉGLAFAL

Emellett a koleszterin a sejthártya egyik építőanyaga, minden sejtünkben ott kell hogy legyen.

-Egyszer megkérdeztem egy építészt, szerinte miből van a téglafal. Elég furcsán nézett rám. Miből lenne, téglából. Mondtam, na és a malter? Anélkül pusztán egy téglarakással van dolgunk. A szervezetben a koleszterin tölti be ezt a malter funkciót. Az idegrendszer sem működne nélküle, az idegsejteket is a koleszterin forrasztja össze, e kapcsolat nélkül nem jutna el az információ az agyba. A szürkeállományunk szárazanyag tartalmának fele ugyancsak koleszterin.

-  Gondoljunk csak arra, hogy a modern elektronikában is nagyobb hányadot képvisel a forrasztó anyag, mint maga a műszer... - él egy érzékletes párhuzammal.

Más kérdés, hogy a koleszterin anyagcsere valóban felborulhat. Ennek oka, hogy a szervezetben kevés antikoleszterin antitest (ACHA) képződik, ami gondoskodna arról, hogy a „rossz” koleszterin a „jóhoz” hasonlatosan hasznosítható legyen a szervezet számára. Ebben az esetben felszaporodik a feldolgozhatatlan, úgynevezett „konzerv” koleszterin szintje. A felgyülemlett LDL az érfalakba jut, ahol parányi zsírdaganatok formájában „hízik”, s bedudorodva érszűkületet okoz. Ha sokáig itt tárolódik, a raktárak elmeszesednek, innen a betegség elnevezése.

- Az általam kikísérletezett antigénnel serkenteni tudjuk a szervezet saját antikoleszterin antitest termelését, aminek köszönhetően nemcsak a koleszterin anyagcsere egyensúlya áll helyre, hanem az érfalban felgyűlt, szűkületet okozó raktárak is lebonthatók - fejti ki.

Szabadalmát, ami gyakorlatilag egy hat héten át adandó vakcina, 2003-ban jegyeztette be. Számos állatkísérlet után elérkezettnek látta az időt az emberen való kipróbálásra is, saját magát használva kísérleti alanyként.

-         Három évvel ezelőtt ugyanis, milyen a sors, anginás rohamom volt. Sztentet ültettek be, beállították a gyógyszeres terápiát. De én üzentem a feleségemnek, hogy hozza el a vakcinát, s végigcsináltam a saját kúrámat. Meggyógyultam, s ma csak kétféle gyógyszerre van szükségem, az egyik a hideg víz, a másik a jó bor.

 

érelmeszesedés

 

DOLLÁÁRMILLIÓK

Mint mondja, amerikai üzletemberek dollármilliókat kínáltak a vakcináért, de ő nem mondott le álmáról, hogy itthon, Magyarországon induljon be a gyártás, s előállítási áron legyen hozzáférhető az érelmeszesedés elleni oltás. Egyelőre azonban hiába próbálkozik, nem kap támogatást a vakcina klinikai kipróbálásához, illetve gyártásához.

MEGKÉRDŐJELEZIK

A teljes képhez hozzátartozik, hogy számos szakember megkérdőjelezi a professzor találmányának hatékonyságát, s nagyszámú, kontrollálható állatkísérletet tartana még szükségesnek az esetleges rákkeltő vagy genetikai mellékhatások kimutatására, illetve a hatás bizonyítására. A professzor meggyőződése szerint azonban e vélemények mögött érdekharc áll.

-  Az érelmeszesedés gyógyítása horribilis összegekbe kerül a társadalomnak. Miért volna bárki is ellenérdekelt e vakcina előállításában?- kérdeztük az előadás végén. - Nehéz válaszolni. Annyi mindenesetre egyértelmű, hogy ha ezzel a vakcinával kiválthatók volnának több millióba kerülő beavatkozások, akkor az utóbbiakat végzők nyilván ellenségesen viszonyulnának. Egy fiatal szívsebész palánta például, megismerve a vakcinát, rám förmedt, hogy evvel én fölöslegessé tenném az ő munkáját. Pedig szívsebészekre mindig szükség lesz, hiszen számos egyéb szívbetegség létezik.

- Reménykedik valamiféle áttörésben?

- Feltétlenül, ha nem így volna, eladtam volna a találmányt a felkínált dollármilliókért. A vakcinát számos külföldi országban is kipróbálták, szinte mindenhonnan pozitív visszajelzéseket kaptam. Információim szerint az egyik ország megadta az engedélyt a hivatalos felhasználásra, most erre a bejelentésre várok. De a szívem leginkább azért dobog, hogy Magyarországon is stempli kerüljön végre a hivatalos alkalmazásra. Pillanatnyilag ugyanis mindenki saját felelősségre olthatja be önmagát, én senkit nem immunizáltam.

Csalónak nevezték, kikérte magának

Az előadás érzelmileg felfokozott, feszült közjátékkal indult. A professzor arról kezdett beszélni, hogy 150 nemzetközi publikációval, amerikai kutatói tapasztalattal a háta mögött pár napja azt kellett megérnie, hogy csalónak nevezték a telefonban. És ez az ember zalai, és itt van a teremben... - mondta. Mint kiderült, az illető ugyancsak kért a vakcinából, s háláját a kutatás támogatására szánt összeggel rótta le. Ám a készítményt háziorvosa nem adta be, így a páciens szerette volna visszaadni a fiolát és visszakapni a pénzét. A csere meg is történt a nyilvánosság előtt. A program végén szót váltottunk az érintettel, aki elmondta, háziorvosa azért tagadta meg a készítmény beadását, mivel semmiféle leírást nem tudtak felmutatni annak tartalmáról. Az összetételt a professzor a szabadalom védelme miatt érthető módon titkolja, ám ki várhatná el egy felelős orvostól, hogy ismeretlen szert adjon be betegének? Hiszen elvileg az üvegcsében bármi lehetne...

 

Forrás zalaihirlap.hu

 

cholican kapszula ican kapszula spirulina alga kapszula biocink kapszula
Cholican kapszula Ican kapszula Spirulina kapszula Cink kapszula