Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Kapuzárási pánik az életút felén

kapuzárási pánikAz életközépi válságra utaló korábbi bizonyítékok keresztmetszeti kutatásokból származtak, ami azt jelenti, hogy különböző emberek boldogságának és elégedettségének szintjét hasonlították össze különböző életkorokban.

Most először azonban a szakértők három országban élő több ezer főt kísértek figyelemmel, több évtizeden keresztül. „Egyértelmű U-alakú görbét sikerült azonosítanunk, ami az egyéni elégedettséget illeti” – magyarázta Dr. Terence Cheng, A Melbourne-i Egyetem Alkalmazott Gazdaságtani és Társadalomtudományi Kutatóintézetének munkatársa. „Az ítélet megszületett: az emberek tényleg keresztülmennek az életközépi válságon” – tette hozzá a szakértő.

 

Az életközépi válság felmérésére irányuló longitudinális kutatást a Warwicki egyetem és a Londoni Közgazdasági Iskola munkatársainak közreműködésével végezték, s a németországi Munkaügyi Kutatóintézettel együttműködve került publikálásra. A reprezentatív kérdőíves adatok Ausztráliából, Nagy-Britanniából és Németországból származtak. „Rendkívül érdekes az adatok három országban megmutatkozó hasonlósága. 40 és 42 éves kor között mindenhol mélypont tapasztalható. Még elgondolkodtatóbb, hogy ezt az U-alakot nemrég sikerült azonosítani az emberszabású majmoknál is. Talán több köztünk a hasonlóság, mint hinnénk?” – töprengett Dr. Cheng, aki szerint a követéses vizsgálat mindenképpen pontosabb ebben a témában, mint a keresztmetszeti, hiszen az egyén életútjára világít rá.

 

Forrás: vital.hu