Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Májzsugor? Így lehet észre venni

májzsugor diagnosztizálásA májzsugor diagnosztizálásában egy új műszer segíthet. A műszer előnye, hogy korábban és pontosabban is felismeri a betegséget a régebbi szűrővizsgálatokhoz képest, ezzel, pedig akár ezrek életét is megmentheti.

Az emberek többségét kórházban diagnosztizálják a károsodott májsejtek által felszabadított enzimek vérvizsgálattal történő kimutatásával és a máj hegesedését és megnagyobbodását mutató CT-vizsgálattal. Mire azonban a betegséget kimutatják, a betegek állapota többnyire már súlyos. A májcirrózis a tünetek megjelenése előtt öt-húsz évig is rejtve maradhat. A betegség jelei közé tartozik a

  • fogyás,
  • a kimerültség
  • és a sárgaság.

Az új felfedezésről - egyszerűbb a májzsugor diagnózisa

Az új szűrővizsgálat sokkal korábbi stádiumában tudja kimutatni a betegséget, amikor a páciens "kockázatnak kitett" állapotban van, még mielőtt a máj súlyosan hegesedne, vagy megkeményedne.

 

A nem invazív eszköz, az úgynevezett hordozható tranziens elasztográf, egy tollhoz hasonló pálcából áll, és ultrahang rezgések segítségével méri a máj elaszticitását. Ezt úgy végzi, hogy méri a májról visszaverődő ultrahang hullámokat, és ezeknek az adatoknak a felhasználásával számítja ki a szövet merevségét. A beteg máj keményebbé válik, mert hegszövet váltja fel az egészséges májsejteket.

 

Amikor 12 ezer nottinghami betegen tesztelték az eszközt, az esetek 85-90 százalékát ki tudta mutatni (a hagyományos vérvizsgálatok az esetek csupán 30 százalékát mutatják ki), amivel 200 százalékkal növeli a májcirrózis kimutatásának arányát. A korai diagnózisnak köszönhetően életmódbeli és étrendi tanácsokat lehetett adni a betegeknek még a betegség korai, kezelhető stádiumában.

 

Forrás: hazipatika.com

 

chitosan kapszula super kalcium cink kapszula cordyceps kapszula
Chitosan kapszula Super kalcium Cink kapszula Cordyceps kapszula