Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

A szteroidoknál hatásosabb a sós injekció?

epidurális injekcióA legújabb kutatások szerint a fiziológiás sóoldat injekció formájában alkalmazva hatékonyabb a szteroidoknál a derékfájdalom kezelésében.

Az iparilag fejlett országokban a rokkantság egyik vezető oka a gerincfájdalom, aminek a kezelésére hagyományosan már 50 éve epidurális szteroid-injekciókat alkalmaznak az orvosok.

Mégis, úgy tűnik, néhány injekciós kezelés, ami szintén a gerincvelő körüli területre irányul, jobban képes enyhíteni a derékfájdalmakat, mint a szteroidok, amiknek akár komoly mellékhatásaik is lehetnek. A szteroidok növelhetik például a vércukorszintet, lassíthatják a sebgyógyulást, és idősebb nők esetében felgyorsíthatják a csontbetegségek kialakulását. "A sós injekciót, a szteroidhoz hasonlóan az epidurális területre kell beadni, és azonnal hatni kezd - nyilatkozta Steven Cohen, a Johns Hopkins Egyetem aneszteziológus professzora - Ez azt bizonyítja, hogy a fájdalom enyhítéséhez nincs szükség szteroidokra, amiknek az alkalmazásától amúgy is sokan tartanak."

A kutatást az után rendelték el, hogy tavaly 20 amerikai államban több mint 740 ember betegedett meg gombás eredetű agyhártyagyulladásban az epidurálisan beadott fertőzött szteroid-injekciók miatt, és 55-en bele is haltak a fertőzésbe. Bár odafigyeléssel a hasonló eseteket meg lehet előzni, a páciensek évente csak egy bizonyos számú szteroid-injekciót kaphatnak, akkor is, ha a fájdalom visszatér. Cohen professzor szerint bár túl korai lenne még letiltani a betegeket a szteroidokról, már alacsonyabb dózissal is remek eredményeket lehetne elérni. A kutatás során a tudósok 3641 páciens egészségügyi adatait vizsgálták meg, és összehasonlították az epidurális szteroid-injekciók hatását más epidurális és intramuszkuláris injekciókéval. Cohen professzor szerint a mostani vizsgálatok arra engedtek következtetni, hogy az epidurális szteroid-injekciók jótékony hatásukat a fiziológiás oldatnak, vagy más fájdalomcsillapítóknak köszönhetik, és nem a szteroidoknak.  A kutatás részletes eredményeiről az Anesthesiology című orvosi szaklapban számoltak be a tudósok.

 

Forrás: vital.hu

 

chi gép lábmasszírozó szőnyeg
Chi gép Lábmasszírozó szőnyeg