Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

A mozgás intenzitása számít

edzés intenzitásaA testsúly szempontjából fontosabb a mozgás intenzitása, mint az időtartama - derül ki egy friss kutatásból.

"Sikerült kimutatnunk, hogy a súlygyarapodás megelőzésének tekintetében lényegesebb az edzés intenzitása, mint hossza" - mondta Jessie Fan, az Utahi Egyetem professzora.

 

"Ez a felismerés rendkívül fontos, mivel napjainkban mindössze az Amerikai Egyesült Államok felnőtt lakosságának 5 százaléka teljesíti a heti ajánlott mozgásmennyiséget. Annak tudatában, hogy a rövid edzés is nagy eredménnyel jár, talán többen kedvet kapnak hozzá, hozzájárulva egészségük megőrzéséhez" - tette hozzá a szakértő. A jelenlegi tengerentúli ajánlások szerint hetente legalább 150 perc intenzív testmozgás javasolt, ami akár 8-10 perces periódusokból is állhat.

A következtetések levonásához több mint 2200 nő és 2300 férfi adatait elemezték, mindannyian 18 és 64 év közöttiek voltak. Kiderült, hogy a nagyobb intenzitású mozgás kisebb elhízás-kockázattal jár, akár 10 percnél rövidebb, akár annál hosszabb intervallumokból áll.

 

A nap minden olyan perce, ami intenzív mozgással telt, 5 százalékkal csökkentette az elhízás veszélyét a nőknél, és kettővel a férfiaknál - olvasható az American Journal of Health Promotion című szakfolyóirat hasábjain.

 

A nők számára minden perc mozgás 0,19 kilogrammnak megfelelő kalória elégetésével járt, ami egy 165 centiméter magas hölgy esetében egy perces edzéshosszabbításnál 0,23 kilogramm mínusszal jár a fizikailag inaktív társaihoz képest. A férfiaknál hasonló eredményt lehetett megfigyelni

 

Forrás: hazipatika.com

 

chitosan kapszula carb blocker chi gép inner wellness
Chitosan kapszula Carb Blocker Chi gép Inner Wellness