Független tanácsadó honlapja.

Étrend-kiegészítők Tiens termékek

 

 

Szabaduljunk meg gyorsan a herpesztől!

ajakherpeszAkinek volt már herpesze, tudja, mi következik, ha a szája körül bizsergést, égő-viszkető érzést tapasztal. Újra nehéz lesz mosolyogni, beszélni, enni - és persze legszívesebben elbújna a világ elől. Néhány tipp, hogy legközelebb kevesebb ideig tartson.

Az ajakherpesz a legtöbb esetben ártalmatlan probléma, ám annál kellemetlenebb annak, aki elszenvedi. Nem elég, hogy a látható, de fáj is, kényelmetlenné, kellemetlenné teszi a napunkat, mert nehezebb az evés, ivás, a mosolygás, még a fogmosás is. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy nem szívesen mutatkozunk friss herpesszel az ajkon munkahelyünkön, ismerőseink, barátaink között. Elbújni arra a pár napra sem lehet, míg megszabadulunk tőle, mégis tegyünk meg mindent, hogy gyorsan elmúljék a herpesz!

 

Amit a herpeszről tudni kell

Az ajakherpeszt (de a más területeken, például a nemi szerveken megjelenő változatát is) a herpeszvírus (Herpes simplex) okozza. Vírus lévén nehezen kezelhető, hiszen nem igazán állnak rendelkezésünkre minden esetben hatékony vírusellenes készítmények, és mivel képes a szervezetben "elbújni", ezért sajnos többször is megkeserítheti az életünket. A herpeszvírus tünetmentesen rejtőzik a szervezetben, de egyes esetekben - például betegségek, stressz, láz, erős napsugárzás - fellángolhat a fertőzés, és egy-két napon belül megjelennek a fájdalmas, folyadékkal telt hólyagocskák, amik idővel, megfelelő kezelés nélkül kifakadhatnak, kifekélyesedhetnek.

A herpesz fertőző! Ezért ha a sebhez értünk, másokat is megfertőzhetünk, de akár más testrészünkre is átvihetjük a betegséget. Ne használjunk másokkal közös poharat, evőeszközt, de még törölközőt sem ilyenkor.

 

Természetesen kenjük be!

A herpesz kezelésére számos készítmény áll rendelkezésünkre. Ezek közül természetes eredetű készítmény a Carbosan (karbolexin-nátrium) is, amely gyógynövény alapú, hatóanyagát az édesgyökérből (Glycyrrhiza glabra) vonják ki. A gél alkalmas az ajakfájdalmak, így például a láz kiváltotta, herpeszvírus okozta gyulladás, valamint az afta (szájnyálkahártya-fekély) tüneteinek enyhítésére és kezelésére. Már három éves kortól használható, és rövid időn belül csökkenti a fájdalmat, természetes hatóanyagának köszönhetően elősegíti a természetes gyógyulási folyamatot.

A gélt már az ajakfájdalom vagy a szájüregi fekély első tüneteinek jelentkezésekor használhatjuk (ilyenek például a bizsergés vagy az égő érzés), így a lehető leghatékonyabb. Használata pofonegyszerű: elég naponta négy alkalommal vastagon bekenni az érintett részt, lehetőleg étkezések után és lefekvéskor. Utána hagyjuk sokáig fent, hogy hatását megfelelően kifejthesse.

Végül néhány tanács a problémák idejére: így vigyázhat másokra és magára!

  • Ne tapogassa a sebet.
  • Ne nyúljon a szembe.
  • Ne csókolgasson másokat, különösen gyerekeket.
  • Ne nyomja ki a hólyagokat, ne is vakargassa azokat.
  • Ne nedvesítse nyálával a kontaktlencsét, ujját lapozáskor stb.
  • Ne használjon közös törölközőt, evőeszközt, kendőt, takarót, alsóneműt.
  • Mosson a szokottnál is alaposabban kezet, ha a sebet érintette, vagy gyógyszerrel kezelte.

 

Forrás: hazipatika.com

 

Cordyceps kapszula Chitosan kapszula Fokhagymaolaj kapszula Antilipid tea
Cordyceps kapszula Chitosan kapszula Fokhagymaolaj kapszula Antilipid tea